11 Mayıs 2011 Çarşamba

ALMAN KONSOLOSLUGU RANDEVU SİSTEMİ / İKS FİRMASI HAKKINDA BİLGİLER

Vize müracaatının beklemeden yapılabilmesi için başkonsolosluk randevu sistemine geçmiştir
0212 - 340 49 00
numaralı telefondan vize müracaatı için randevu alınabilmektedir. Bu servis IKS şirketi tarafından 23 TL karşılığında verilmektedir. Randevu alırken telefonda aktarılan bilgiler başkonsolosluğun vermiş olduğu belgelerde bulunan bilgilerdir. Bu servisin ücreti kredi kartı ile doğrudan telefon esnasında veya herhangi bir İş Bankası, Finansbank yada Yapı Kredi Bankası şubesinden önceden temin edilmiş bir PİN-Kodu sayesinde ödenilebilir. Callcenter mümkün olan en yakın tarihe randevuyu vermektedir. Sizin Callcenter'i aramanız ile buradan size verilecek randevu günü arasında birkaç gün fark olabileceğini unutmayınız. Başkonsolosluk bu nedenle, vize müracaatınızı mümkün olan en erken sürede yapmanızı rica etmektedir.
YENİ: İKS şirketinden alacağınız danışmanlık esnasında edineceğiniz bilgilerin tamamını, şirketten kendi e-posta adresinize Kontrol-Listesi (Check-List) olarak da yollatabilir yada elde ettiğiniz PİN-Kodu sayesinde bu bilgilere www.iks.com internet adresinden de ulaşabilirsiniz. Bu ek servis ücretsizdir.
Randevu alındıktan sonra vize başvurusu Alman Başkonsolosluğu'nda yapılmaktadır. Başkonsolosluk herhangi bir vize bürosu ile işbirliği içinde olmayıp, konsolosluk binalarının alanı dışında da hiç bir bürosu bulunmamaktadır. Müracaat için bir vize bürosunun verdiği hizmetler gerekli olmayıp, buna rağmen bir vize bürosuna gidilirse, bu müracaatçının kendi kararı ve riskindedir. Vize bürolarının hazırladığı evrakların maalesef çoğunlukla hatalı olması müracaatçı için gereksiz bekleme sürelerine, hatta tekrar gidiş ve gelişlerine neden olduğu edindiğimiz tecrübelerden anlaşılmıştır.
Vize ücretleri doğrudan gişede, nakit ve Avro olarak tahsil edilmekte olup 60,00 Avro'dur. Vize için seyahat sağlık sigortasının yaptırılması AB konseyi kararı ile şarta bağlandığına başkonsolosluk dikkat çeker. Bu sigortanın süresi talep edilen vizenin tüm süresini veya uzun süreli vizelerde (ticari) en azından ilk seyahatin tüm kalış süresini kapsaması gerekmektedir. Sigorta şirketlerinin teklifleri öncelikle fiyat bakımından çok farklı olduğundan, sigortayı yaptırmadan önce tekliflerin karşılaştırılması tavsiye olunur. Vize prosedürü ile ilgili bilgiler sürekli güncelleştirilmiş şekilde başkonsolosluğun www.istanbul.diplo.de adresli internet sitesinde bulunmaktadır.
Konsoloslugun istediği seyehat siğortasını http://www.genctur.com/ul/online/ adresinden kredi kartınızla satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder